Dutch Motorcycle Festival

Testritten, gave stunts, jouw favoriete motormerken en goede muziek zijn natuurlijk de hoofdingrediënten van ons mooie festival. Maar verwacht nog veel meer! Denk aan de gaafste shows, veel spektakel, kinderactiviteiten, de lekkerste foodtrucks, super veel motoren en tourtochten vanuit alle windstreken! Dutch Motorcycle Festival is er natuurlijk ook voor alle fans die nog geen rijbewijs hebben. De instructeurs van BOVAG staan klaar voor je eerste rijles!

Hou onze Facebookpagina en onze website in de gaten; we nemen je mee op onze reis en maken hier iedere week nieuwe programma-items en onze line-up bekend. En geloof ons; dat zullen er veel zijn! En omdat we dit festival voor jullie maken, willen we natuurlijk ook weten wat jij wilt zien. Wat kan volgens jou echt niet ontbreken op een ultiem motorfestival? Laat jouw weergaloze creativiteit de vrije loop en vertel het ons via social media, mail of ansichtkaart, dan gaan wij ermee aan de slag! En nog leuker; het meest originele idee belonen we!

Muziek

The Heinoos, The Originals, STOOT!, Hul nest Jansen and many more to come. Zij zorgen op DMF voor fijne deuntjes, bekende hits en gouwe ouwe. Meer weten over de bands?
Lees verder »

Op het Simone FM New Talent Stage is ook de hele dag muziek. Verwacht een hele uiteenlopende line-up. Precies weten welke artiesten optreden?
Kijk hier »

Toertochten powered by Motoplus

De ultieme motordag begint natuurlijk met een prachtige rit met al jouw motorvrienden. Dus dat hebben we voor je geregeld! Vanuit heel het land zijn er startpunten van waaruit jij kunt aansluiten op weg naar Vliegveld Twenthe. De ritten zijn geconfigureerd door TomTom en zullen online worden geplaatst.

Ben je benieuwd naar de startlocaties? Die vind je hier. En wil je aanmelden voor de toertocht? Klik hier.

 

 

 

Custom Bike Area

Geen Dutch Motorcycle Festival zonder prachtige motoren. Bekijk de gaafste customs tijdens de Custom Bike Show in de Schenkeveld Kazerne op het terrein.

Behalve de mooiste motoren bekijken, kun je hier ook zien hoe RH motorcycles live aan het sleutelen is. Motorcycles United is er ook, zij hebben een leuke activiteit bedacht waarmee je een broek van Pando Moto kan winnen; dus ook daar moet je even langs. Hint; iets met uithoudingsvermogen en brute spierkracht.

Jekill & Hyde staat er met allerlei verschillende uitlaten. Silver Machine, Huid en Staal, Old Skool Bike Builders, Stix and Stones, Toni’s Custom Works en Engine Art zijn er met alles voor de custom motorfiets. Duxbikes neemt een stel zelf gebouwde custom motorfietsen mee.

RACE-KIDS

Ook voor de jongste motormuizen is er van alles te beleven op het Dutch Motorcycle Festival. Zo zijn er minibikes van Race Kids waar kinderen een parcours op kunnen afleggen. Hoe leuk is dat?! 

Ziet jouw zoon of dochter een ritje op een minibike wel zitten? Hij of zij moet tussen de 6 en 12 jaar oud zijn en dichte schoenen aan hebben. Op slippers een rondje rijden is namelijk geen goed idee ;) 

 

Miniquads

Naast minibikes zijn er voor de kids ook miniquads. Quadcentrum Van der Ham is namelijk aanwezig en zij nemen quads mee. Ook daar kunnen de kids hun skills op testen. Je hoeft van tevoren niks te regelen, dus kids kunnen ter plekke beslissen om op te stappen.

Er zijn slechts twee voorwaarden; kinderen moeten tussen de 6 en 12 jaar oud zijn en beschermende kleding aan.

 

Bovag

Altijd al een motorrijles willen volgen maar het kwam er steeds niet van? Je hoeft niet langer te wachten, want op DMF stap je zo op een motor voor je eerste les!

Elk jaar is BOVAG Try the Bike een enorm succes op MOTORbeurs Utrecht. Daarom zijn ze er ook bij op DMF! Inschrijven, opstappen en rijden, zo simpel is het. Doe je mee?

 

 

 

Deelnemers

Om ons motorfeestje compleet te maken, zijn er heel wat deelnemers die je hun laatste producten en handige snufjes willen laten zien. 

Natuurlijk kun je die ook gelijk kopen op het event! Mooie leren jassen en vesten van EMZ Ledermode, of gave shirts en sweats van Axeton Clothing, zonnebrillen van Dukato of motorkleding van De Watertoren; het is er allemaal!

Check hier alle deelnemers »

 

 

 

 

Globe of Speed

Wat betreft spektakel zit het wel goed op Dutch Motorcycle Festival. Want we hebben de Globe of Speed geregeld! Het gas gaat erop in een bizarre show waarin motoren rakelings langs elkaar schieten in een ijzeren ronde kooi. 

Het kan zijn dat je de Globe wel eens hebt gezien op MOTORbeurs Utrecht, maar nu staan ze dus ook op DMF!

 

 

 

 

Doe mee aan een trialclinic

Altijd al eens op een trialmotor willen rijden, maar is het er nog nooit van gekomen? Grijp dan je kans op DMF, want Nonstop Motoren is er met een heel stel trialmotoren voor een korte clinic. Met hun passie en liefde voor de motorsport doen zij hun best om de trialsport meer bekendheid te geven. 

Tijdens DMF kun je je inschrijven en gratis opstappen op een trialmotor. Je krijgt daarbij 1 op 1 begeleiding van de professionals van Nonstop Motoren. Neem wel je rijbewijs mee.

 

 

Moto Gymkhana

Bekijk en ervaar Moto Gymkhana op DMF! 

De motorsport uit Japan waarbij motorrijders een behendigheidsparcours afleggen. Op relatief hoge snelheid wordt er onder andere langs een rij pylonen geslingerd. Extra leuk: lijkt het je wel wat om deze sport zelf eens te proberen? Dat kan! Onder begeleiding kun je een rondje proberen.

 

 

 

AvZ Stuntteam

Het AvZ Stuntteam komt naar DMF! Verwacht een spectaculaire show van Arian van Zweden en zijn vriendin Petra. De twee rijden op een Suzuki GSX-R 600 en op een Suzuki Bandit 1200 voor het brute werk. Op wat steuntjes en een groter achter tandwiel na is er weinig aan de motoren veranderd. Motorisch zijn ze zelfs 100% standaard. Wat de twee precies gaan doen, houden we nog even spannend, maar dat het heftig zal zijn staat vast.

Arian is al bezig met stuntrijden sinds 1999. Hij gaf al honderden shows in binnen- en buitenland. Sinds 2013 rijdt zijn vriendin mee.

Sickriders Stuntshow

Wanneer de mannen van Sickriders een show geven weet je dat het gaaf gaat worden. Tijdens DMF trekken ze alles uit de kast. Ze nemen niet alleen motoren mee, ze gaan namelijk ook stunten met een quad.  

Dragrace

Dragracer René van den Berg is op DMF en dat betekent spektakel! Met zijn dragracemotor laat hij onder meer zien hoe je een echte burnout maakt! Kom jij kijken?

 

 

 

Coolwall Bullshit Quiz

Dit is je kans om jouw vrienden eens te laten zien hoe het met jouw motorkennis gesteld is. Doe mee met The Coolwall Bullshit Quiz van Erik van Lent. 

Verwacht moeilijke vragen, makkelijke en strikvragen. Natuurlijk kun je leuke prijzen winnen.

Erik heeft nog wat leuks bedacht; hij organiseert ook een wedstrijd ‘ver gooien met helmen’. En ook daarmee kun je allerlei leuke prijzen winnen.

Testritten

Natuurlijk kun je op DMF ook allerlei testritten maken. Dat doe je op de nieuwste modellen van onder andere Yamaha, Indian, Ducati, Zero, Energica, Johammer en Suzuki. Het parcours is zo'n 10 kilometer lang, dus lang genoeg om te voelen of de testmotor bij je past.

Het mooie is dat je niks vooraf hoeft te regelen. Je kan tijdens DMF besluiten om een testrit te maken en je ter plekke inschrijven, het is wel handig als je een eigen helm bij je hebt.