Dutch Motorcycle Festival 2017 

Testritten, gave stunts, jouw favoriete motormerken en goede muziek waren de hoofdingrediënten voor de allereerste editie van Dutch Motorcycle Festival. Maar liefst 5.000 motorliefhebbers kwamen naar Vliegveld Twenthe en bekeken de gaafste shows, er was een en al spektakel, lekkere happen, kinderen maakten hun eerste meters op minibikes- en quads, je kon meedoen aan toertochten vanuit alle windstreken en er waren natuurlijk onwijs veel motoren. Dutch Motorcycle Festival was er ook voor alle fans die nog geen rijbewijs hebben. De instructeurs van BOVAG stonden namelijk klaar voor je eerste rijles! 

Check hieronder het programma-overzicht en hier het blokkenschema van Dutch Motorcycle Festival 2017.

Muziek

The Heinoos, The Originals, STOOT!, Hul nest Jansen and many more zorgden op DMF voor fijne deuntjes, bekende hits en gouwe ouwe. Meer weten over de bands? Lees verder »

Op het Simone FM New Talent Stage speelde een hele uiteenlopende line-up de lekkerste muziek. Precies weten welke artiesten optraden?
Kijk hier »

Toertochten powered by Motoplus

De ultieme motordag begint natuurlijk met een prachtige rit met al jouw motorvrienden. Voorafgaand aan de eerste editie van Dutch Motorcycle Festival hebben we daarom toertochten georganiseerd. Vanuit heel het land waren er startpunten van waaruit jij kon aansluiten op weg naar Vliegveld Twenthe. De ritten waren geconfigureerd door TomTom.

Benieuwd wat de startlocaties waren? Die vind je hier

 

 

 

Custom Bike Area

Geen Dutch Motorcycle Festival zonder prachtige motoren. De gaafste customs werden tentoongesteld tijdens de Custom Bike Show in de Schenkeveld Kazerne op het terrein.

Behalve de mooiste motoren bekijken, kon je hier ook zien hoe RH motorcycles live aan het sleutelen was. Motorcycles United was er ook, zij bedachten een leuke activiteit waarmee je een broek van Pando Moto kon winnen. Hint; iets met uithoudingsvermogen en brute spierkracht.

Jekill & Hyde was aanwezig met allerlei verschillende uitlaten. Silver Machine, Huid en Staal, Old Skool Bike Builders, Stix and Stones, Toni’s Custom Works en Engine Art stonden er met alles voor de custom motorfiets en Duxbikes nam een stel zelf gebouwde custom motorfietsen mee.

RACE-KIDS

Ook voor de jongste motormuizen was er van alles te beleven op het Dutch Motorcycle Festival. Zo waren er minibikes van Race Kids waar kinderen een parcours op konden afleggen. Hoe leuk is dat?! 

 

 

Miniquads

Naast minibikes waren er voor de kids ook miniquads. Quadcentrum Van der Ham nam namelijk quads mee. Ook daar konden de kids hun skills op testen. Je hoefde van tevoren niks te regelen, dus kids konden ter plekke beslissen om op te stappen.

Er waren slechts twee voorwaarden; kinderen moesten tussen de 6 en 12 jaar oud zijn en beschermende kleding aan.

 

Bovag

Altijd al een motorrijles willen volgen maar het kwam er steeds niet van?  Op de allereerste editie van Dutch Motorcycle Festival stapte je zo op een motor voor je eerste les!

Elk jaar is BOVAG Try the Bike een enorm succes op MOTORbeurs Utrecht. Daarom stonden ze ook op DMF! Inschrijven, opstappen en rijden, zo simpel was het. 

 

 

 

Deelnemers

Om ons motorfeestje compleet te maken, waren er heel wat deelnemers die je hun laatste producten en handige snufjes wilden laten zien. 

Natuurlijk kon je die ook gelijk kopen op het event. Mooie leren jassen en vesten van EMZ Ledermode, of gave shirts en sweats van Axeton Clothing, zonnebrillen van Dukato of motorkleding van De Watertoren; het was er allemaal!

Check hier alle deelnemers die op de 2017-editie stonden »

 

 

 

 

Globe of Speed

Wat betreft spektakel zat het wel goed op Dutch Motorcycle Festival. Want we hadden de Globe of Speed geregeld! Het gas ging erop in een bizarre show waarin motoren rakelings langs elkaar schieten in een ijzeren ronde kooi. 

Het kan zijn dat je de Globe weleens hebt gezien op MOTORbeurs Utrecht, maar nu stonden ze dus ook op DMF!

 

 

 

 

Trialclinic

Altijd al eens op een trialmotor willen rijden, maar is het er nog nooit van gekomen? Je kon je kans grijpen op DMF, want Nonstop Motoren was aanwezig met een heel stel trialmotoren voor een korte clinic. Met hun passie en liefde voor de motorsport deden zij hun best om de trialsport meer bekendheid te geven. 

Tijdens DMF kon je je inschrijven en gratis opstappen op een trialmotor. Je kreeg daarbij 1 op 1 begeleiding van de professionals van Nonstop Motoren. 

 

 

Moto Gymkhana

Je kon Moto Gymkhana ervaren op DMF! 

De motorsport uit Japan waarbij motorrijders een behendigheidsparcours afleggen. Op relatief hoge snelheid wordt er onder andere langs een rij pylonen geslingerd. Onder begeleiding kon je een rondje proberen.

 

 

 

AvZ Stuntteam

Het AvZ Stuntteam was op DMF! Het was een spectaculaire show van Arian van Zweden en zijn vriendin Petra. De twee rijden op een Suzuki GSX-R 600 en op een Suzuki Bandit 1200 voor het brute werk. Op wat steuntjes en een groter achtertandwiel na is er weinig aan de motoren veranderd. Motorisch zijn ze zelfs 100% standaard. 

Arian is al bezig met stuntrijden sinds 1999. Hij gaf al honderden shows in binnen- en buitenland. Sinds 2013 rijdt zijn vriendin mee.

Sickriders Stuntshow

Wanneer de mannen van Sickriders een show geven weet je dat het gaaf gaat worden. Tijdens DMF trokken ze alles uit de kast. Ze namen niet alleen motoren mee, ze stuntten ook met een quad. 

 

 

 

Dragrace

Dragracer René van den Berg was op DMF en dus dat betekende spektakel! Met zijn dragracemotor liet hij onder meer zien hoe je een echte burnout maakt! 

 

 

 

Coolwall Bullshit Quiz

Op DMF kon je jouw vrienden eens laten zien hoe het met jouw motorkennis gesteld is. Je kon namelijk meedoen met The Coolwall Bullshit Quiz van Erik van Lent. 

Moeilijke vragen, makkelijke en strikvragen, alles kwam voorbij. Natuurlijk kon je leuke prijzen winnen.

En Erik had nog wat leuks bedacht; hij organiseerde ook een wedstrijd ‘ver gooien met helmen’. En ook daarmee kon je allerlei leuke prijzen winnen.

Testritten

Natuurlijk kon je op DMF ook allerlei testritten maken. Dat deed je op de nieuwste modellen van onder andere Yamaha, Indian, Ducati, Zero, Energica, Johammer en Suzuki. Het parcours was zo'n 10 kilometer lang, dus lang genoeg om te voelen of de testmotor bij je past.

Je kon tijdens DMF besluiten om een testrit te maken en je ter plekke inschrijven.